17 July 2009

Nazri kata,"kita tak tahu dia nak terjun........"


Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Abdul Aziz berkata,"Jadi, dia patut balik rumah. Kita pun tak tahu dia nak terjun bangunan tu..."

Macam mana Nazri tahu bahawa Teoh nak terjun bangunan itu? Mungkinkah dia dah dapat maklumat awal yang Teoh nak terjun. Nazri seharusnya beri penjelasan. Orang yang pukul mati Kugan masih lagi hidup bebas, hidup bergaya, jangan harap lah si pembunuh Teoh akan di tangkap.......

Pikiaq mai, Nazri dan MACC....kalau Teoh tu anak hangpa, macam mana hangpa rasa?

Di bawa ini saya ceduk tulisan anak mami daripada MarGeeMar blogspot(dengan izin) untuk tatapan bersama..........

Terlebih dahulu kita soalkan MACC, kenapa hanya soal siasat keatas DUN-DUN seperti senarai berikut ?

1) Ean Yong
2) Lau Yee San
3) Teresa Kok (Kinrara assemblyman),
4) Elizabeth Wong (Bukit Lanjan),
5) Dr Cheah Wing Yin (Damansara Utama),
6) Edward Lee (Bukit Gasing) and
7) Hannah Yeoh (Subang Jaya)

Ini sudah terbukti siasatan MACC amat berbau perkauman. Tambahan pula kematian misteri Teoh Beng Hock yang berusia 30 tahun, tidak kurang bezanya seperti kes KUGAN. Pihak kerajaan akan menutup kes ini tanpa transparensi, walau pihak parti pembangkang menjerit hingga langgit runtuh, tetap kes ini akan NFA , No Futher Action.

Datuk Mohd Shukri Abdu menyatakan MACC menyiasat Teoh dari jam 5.00 pm hingga 3.50 am. Ini telah menyalahi hak asasi manusia. Siapakah yang memberikan kuasa untuk menyiasat cara marathon? Ini sudah bukti jelas, suatu seksaan mental yang lampau terhadap TEOH.

Tambahan, Datuk Mohd Shukri Abdu menyatakan bahawa pada 1.30 PM terdengar suara menjerit. Adakah TEOH yang berniat bunuh diri itu menjerit atau minta tolong sebelum beliau ditolak dari tingkap?

Banyak persoalan yang timbul dalam kes kematian Teoh. Dari 3.50am hingga 1.30 pm, kenapa tidak hantar Teoh pulang ke rumah? Adakah Teoh didera hingga mati lalu dilontar dari tingkap 15 ? Kenapa pula MACC tidak membenarkan DUN DUN memasuki ibu pejabat MACC di tingkat 15?

Walaupun kematian Teoh mudah dengan alasan bahawa Teoh telah membunuh diri. Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Abdul Aziz nampaknya sudah pasti 100% mendiang Teoh membunuh diri apabila beliau berkata "Jadi, dia patut balik rumah. Kita pun tak tahu dia nak terjun bangunan tu...," Kalaulah MACC atau pihak kerajaan memberikan alasan sedemikian rupa, maka ini suatu jawapan yang bodoh dan bahlol. Isu perkauman akan membakar di dikalangan masyarakat Tionghua Malaysia. Kes kematian Teoh bukan sahaja menampar muka Najib dalam konsep 1Malaysia , malah bilangan besar masyarakat akan marah atas sebab kemanusiaan.

Memang tidak salah MACC dengan maksud Malaysian Anti Chinese Commission, dimana kes kematian Teoh sedikit sebanyak terselindung sikap ketuanan Melayu di kaki tangan MACC, kematian Teoh juga memberi amaran terhadap masyarakat Tionghua bahawa, Kaum Tionghua telah merampas ekonomi Malaysia, jangan merampas kuasa politik !! Inilah akibatnya. Secara tidak langsung kematian Teoh juga memberi amaran kepada masyarakat Tionghua bahawa pemuda-pemuda Tionghua yang terlibat dalam politik akan menerima nasib serupa Teoh. - anak mami


source:margeemar blogspot.

cheers.

3 comments:

Anonymous said...

berapa kematian lagi baru UMNO/BN nak buka mata?

AnTi AljUbuRi said...

tak tahu dia nak terjun????

Dia nak buat anak pun kau tak tahu kan??

Yang kita tahu, tunang dia kata ngandong 2 bulan dah ...

itu pun tahu bila mayat dah tertonggeng .. yang belum jadi mayat tapi dah ada simpan anak dalam rahim, walaupun belum kawin, dah berapa haaa???

Memanglah puak tu tak ada halal haram ...macam babi ... main sondol jerrrr

Puak inilah yang diharap oleh Nik Aziz untuk membantunya menegakkan negara isle!!!

Anonymous said...

antialjuburi,

Bahalol punya otak. Ko tengok sapa yang selalu buang anak...sapa??!!! Sapa hisap dadah? sapa yang suka merempit?? bacalah suratkhabar UMNO hari hari untuk jawapannya.

Pandang cermin dulu.