13 July 2009

N41 Manek Urai - Muhyiddin kata undi UMNO dapat jambatan..............


Gomen Najib menawarkan untuk membina jambatan baru yang dianggar berharga RM7 juta hingga RM10 juta, sekiranya pengundi memilih BN dalam pilihanraya kecil DUN Manek Urai Selasa ini.

Menurut TPM Muhyiddin dengan jelas lagi, "Kita boleh bagi (jambatan baru), insya-Allah, tetapi ada syarat (jelas seperti ada unsur ugutan) . Yang itu senang saja, pangkah saja (BN). Kita nak beritahu semua, mu (kamu) nak lalu sini, mu kena pangkah BN."Kalau tidak, esok dia tak dapat jambatan. Nak jambatan, pangkah BN," katanya di hadapan 200 penyokong BN.

Manek Urai Lama merupakan sebuah kawasan dalam Manek Urai yang terletak kira-kira 30 kilometer dari pusat bandar Kuala Krai. Bersempadan dengan Manek Urai Lama, ia dihubungkan sebuah jambatan satu lorong sejauh 300 meter.

Tidak ada jalan alternatif lain bagi penduduk kawasan tersebut untuk keluar ke jalan besar yang menghubungkan bandar Kuala Krai dengan Gua Musang.

source:malaysiakini

Adakah kenyataan Muhyiddin melanggar akta pilihanraya? Bukankah tawaran sebegini seperti cuba menyogok pengundi DUN Manek Urai?

Tetapi,kalau pemimpin UMNO cakap, its OK jangan pihak pembangkang, kerana undang-undang Malaysia ada dua. Satu untuk gomen dan satu lagi untuk pembangkang.

Pikiaq mailah bila wang bertukar tangan untuk mendapat sokongan dalam pemilihan pemimpin UMNO ia diklasifikasikan sebagai politik wang bukan rasuah.

Tapi kalau perkara yang sama berlaku kepada pembangkang ianya adalah rasuah, ptuuih........


JOM KITA UNDI PAS
RAMAI-RAMAI KITA TOLAK UMNO
cheers.

1 comment:

abu muaz said...

Nak tanya satu dua soalan je ni...

1. Janji di Pengkalan Pasir dulu dah beres bos?

2. Yang tu je soalan sebab piliharaya kecil yang lain semua lu kalah UMNO...kuang,kuang,kuang.