07 October 2016

Mana Lebih Bahaya,Cina DAP atau Cina Jho Low...


Ini saya tujukan khas kepada Melayu yang menakut-nakutkan Melayu lain mengenai bahaya Cina DAP dan kepada Melayu yang percaya Umno lah satu-satunya penyelamat mereka.

Saya tergerak menulis rencana ini setelah membaca berita akhbar The Star milik Cina MCA pada 30 September mengenai penutupan Desa Water Park di Taman Desa, Jalan Klang Lama, mulai 1 Oktober. Kalau berminat boleh baca di sini.

Berpandukan apa yang saya tahu mengenai standard penguasaan bahasa Inggeris majoriti orang Melayu, maaf cakaplah kalau saya kata tak ramai yang baca The Star atau mana-mana surat khabar bahasa Inggeris.

Boleh jadi segelintir Melayu yang mempropagandakan ancaman Cina DAP terhadap orang Melayu baca berita di atas. Tapi majoriti Melayu yang percaya propaganda Cina DAP jahat tak baca.

Inti patinya, Taman Tema Air berusia 16 tahun itu ditutup mulai 1 Oktober dan tuan punya tapaknya, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dah jual tanah itu kepada seorang tauke Cina bernama (Tan Sri) Chai Kin Kong. Dulu tanah itu dipajak kepada syarikat Berjaya milik tauke Cina (Tan Sri) Vincent Tan.

Nama syarikat Chai Kin Kong ini ialah Aset Kayamas yang baru diasaskan pada tahun 2011. Satu nama yang sangat tepat kerana tanah Desa Water Park itu sangat bernilai - macam emas – dan sesiapa yang dapat tentu jadi kaya.Saya tak anti-Cina tapi Umno yang kata ia sangat mengutamakan Melayu demi agama, bangsa dan negara. Geng Baju Merah Umno yang lawan Cina dan siapa saja yang tentang Umno.

Orang Umno lah yang kata kalau pembangkang menang, DAP akan perintah negara dan habislah orang Melayu.

Kalau Melayu yang percaya kepada mantera ini tapi tak tahu hujung pangkal mengenai cerita di atas, saya boleh bantu mereka bertanya beberapa soalan kepada DBKL dan kepada kerajaan Umno di Putrajaya supaya boleh faham. Baca seterusnya...


Kes saya selesai hari ini dengan saya memaklumkan kepada mahkamah bahawa saya perlu dibebaskan kerana pihak pendakwa tidak pernah mengemukakan dokumen asal mukarusat 98 Laporan Audit ke atas 1MDB. 

Bila dokumen penuh yang dikatakan dibawah OSA itu tidak dikemukakan kepada mahkamah, bagaimana saya mahu membela diri kerana saya tidak tahu dokumen penuh di bawah OSA itu. 

Bagaimana hakim mahu membuat keputusan mengenai sabitan bersalah atau tidak kerana hakim tidak dapat membandingkan dengan dokumen asal?

Tapi ini Malaysia #semuaboleh - hatta Jamal pun boleh jadi orang kuat UMNO! - f/bk/rr


The Defence Minister should cease talking like he is an helicopter expert and an aircraft engineer. 

The problem with the Nuri helicopter is so obvious i.e. it is 50 years old, and like us humans of that age, everything in our body is falling apart, and no amount of 'upgrading' to an aging human body could turn one 40 years younger. 

The solution is a complete change of helicopter and not upgrading the aging helicopter. So, to the Defence Minister, please stop your 'expert' statements.- Mohd Arshad Raji Raji,steadyaku47

MACC seize RM112 million cash from Sabah department director and deputy...

The MACC has seized RM112 million in cash from some corrupted fellows in Sabah. 

First the NEWS and the VIDEO... 

Ostb : This is quite unbelievable.  This is from a fellow who has been caught. RM112 million in cash is a lot of money. 

Hancurlah Malaysia.  The scale of the corruption is unbelievable.

There is no way such a huge scale of corruption took place without the 'close one eye' of higher ups. They must have been part of the loot.

To siphon out RM112 million in cash of taxpayers money (and how much are those 127 land titles worth?) means a huge amount of development and infrastructure, scholarships and hospitals did not reach the people.

Using the minimum 3:1 multiplier (a project is overpriced by THREE times) these folks have stolen about RM1 Billion (from that RM3 billion) since 2010. In Sabah!!  The country is going to die.

1MDB has stolen RM50 billion minimum. - ostb

Alahai urung Sabah,itu tak banyak baa jika banding dengan RM2.6 bilion...

RM 52 JUTA DALAM BENTUK WANG TUNAI... saja
RM 23 JUTA DALAM AKAUN BANK... saja
RM37 JUTA DALAM AKAUN SYARIKAT... saja
6 SAFE DEPOSIT BOX... saja
EMAS DAN JAM MEWAH BERJENAMA...
9 BIJI KERETA MEWAH... saja
TAPI MEREKA ADA TINGGAL SIKIT UNTUK ANDA... di bawah ni...


RM52 juta = 15 jam

RM2600 juta = (2600/52) x 15 jam = 750 jam

750 jam = 31.25 hari (lebih kurang 1 bulan, kalu kira selama 24 jam tanpa berhenti)


SPRM tangkap RM 110 juta bising Satu Malaysia. Tapi 2.6b SPRM terlepas pandang pulak...

Bukan terlepas pandang baa, kerana  SPRM hanya cekop...

 

Pasai RM 110 juta  yang diketemui bersama2 dengan 2 pegawai kanan Sabah itu, agak gua, mungkin mereka lupa nak bagi tau yang semua duit 2 tu derma dari Pak Arab. Kalau sempat bagitau mesti selamat dunia akhirat.

Kalu bagitau awal, esok akan keluar berita siaran akhbar dan RTM begini bunyinya...

"Setelah di siasat oleh SPRM..Ketua Pengarah dan Timbalan Ketua Pengarah Jabatan Air Negeri Sabah adalah tidak bersalah. Semuannya adalah fitnah yang di lontarkan untuk memburukkan nama baik mereka berdua yang selama ini telah bertungkus lumus untuk membantu rakyat Sabah bagi menyelesaikan masalah air di negeri Sabah. Masalah air di negeri Sabah telah banyak diselesaikan oleh mereka berdua. Dan akhirnya,didapati duit yang di jumpai di dalam pejabat mereka adalah duit *DERMA* yang di berikan oleh *PENDERMA DARI PAK ARAB*". Sekian

Pengarah Air simpan RM110 juta, orang Sabah simpan Tong Biru.
Wak simpati saja bah. Mohon undi BN lagi...

Jangan lupa undi BN lagi PRU14 nanti ya...


Gajah Changloon dok cari ayaq...


cheers.

No comments: