07 February 2014

Lu tampar dapat RM1,200 saja, lu kena saman RM1.2 juta...


Tawaran tampar Teresa Kok dinaikkan sehingga RM1,200, kata NGO Islam...

Majlis Jemaah NGO Islam Malaysia berkata, tawaran bagi menampar Ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok kini dinaikkan daripada RM500 ke RM1,200 kerana pemimpin DAP itu dikatakan kurang ajar dan mencabar kedudukan orang Melayu.

Menurut Seketariat Majlis Permuafakatan Ummah Malaysia Zulkfli Sharif, tawaran dibuat itu terbuka kepada semua warganegara Malaysia agar penghinaan yang seringkali dibuat Kok menerima pembalasan.

"Tawaran ini terbuka kepada semua. Maksudnya, siapa sahaja yang dapat menampar Teresa Kok dengan disertakan gambar sebagai bukti, kita akan beri ganjaran sebanyak RM1,200," kata Zulkifli kepada The Malaysian Insider apabila dihubungi di Kuala Lumpur.

 "Pada mulanya memang kita hanya tawarkan RM500, namun ganjaran itu dinaikkan sebanyak RM1200 hasil sumbangan ahli kita."

Beliau juga tidak menolak kemungkinan jumlah ganjaran tersebut akan meningkat sekiranya ada lagi individu menampilkan diri memberi sumbangan.

Tambahnya, gerakan itu juga tidak menetapkan sebarang tarikh tamat kepada peserta yang ingin menyertai pertandingan tersebut.

"Kita tidak ada tarikh tamat, bila-bila masa sahaja sehingga isu ini reda dan bagi siapa yang berjaya mendapatkan gambar bukti tampar pemimpin tersebut maka boleh hantar ke pejabat kita," katanya.


Penunjuk perasaan menunjukkan bunting yang memaparkan gambar Teresa Kok dengan ganjaran sebanyak RM500 kepada sesiapa sahaja yang berjaya menamparnya semasa demontrasi terhadap penghinaan kepada kepimpinan Melayu, Yang di-Pertuan Agong dan Islam oleh pemimpin DAP dan PKR di Kuala Lumpur. – Gambar The Malaysian Insider oleh Najjua Zulkefli, 6 Februari, 2014.

Terdahulu  kira-kira 50 individu menggelarkan diri mereka “Majlis Jemaah NGO Islam Malaysia” bertindak menyembelih dua ekor ayam dan melumur darahnya pada kain rentang yang tertera gambar pemimpin Cina DAP dan PKR sebagai bantahan terhadap penghinaan pemimpin berkenaan kepada majoriti masyarakat Melayu beragama Islam.

Pemimpin yang wajahnya terdapat pada kain rentang itu adalah Kok, Ahli Parlimen Gelang Patah Lim Kit Siang, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng dari DAP dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Machang Bubuk Lee Khai Loon dari PKR.

Perhimpunan yang dinamakan "Bantahan penghinaan terhadap kepimpinan Melayu, Yang di-Pertuan Agong, dan agama Islam serta maruah Melayu” oleh segelintir ahli politik yang didakwa cauvinis Cina diadakan berhampiran Jalan Tun Perak berdekatan Puduraya, Kuala Lumpur petang ini.

Antara sepanduk yang dinaikkan adalah gambar wajah Kok berbadan ayam selain tulisan berbunyi "Reward atau ganjaran RM500, menghina Islam, azan sembahyang, mencaci Melayu (Melayu sial) tampar dan amik gambar sebagai bukti siapa cepat dia dapat hanya seorang pemenang sahaja."


Nak buat kerja2 bodoh janganlah babitkan Islam.

Setiausaha Agung Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda Malaysia itu berkata, tindakan mereka itu juga turut disokong kaum Cina lain yang menentang perbuatan pemimpin DAP itu.

"Beliau ialah rakan kita Sunny Goh iaitu Pengerusi Perhubungan Hal Ehwal Masyarakat Cina bagi Pertubuhan Kebajikan Insan Bakti Malaysia (Perkib). Beliau juga tidak suka dengan perbuatan pemimpin pembangkang yang sebangsa dengannya," katanya.

Zulkifli berkata lagi, beliau tidak takut sekiranya Kok membuat laporan polis ke atas pertubuhannya sambil menggesa pihak berkuasa juga mengambil tindakan ke atas perbuatan biadap ahli parlimen itu.

"Kita serius dengan tawaran ini, tidak main-main. Ini adalah akibat kerana mulut celupar beliau. Kita mahu beri amaran supaya kelak ahli parlimen itu lebih berhati-hati dalam perbuatannya dan polis kena siasat betul jangan kerana beliau ahli parlimen maka dilepaskan," katanya. - tmi


Why the Kajang move...

video
Rafizi Ramli

video
Ambiga

video
Tony Pua

video
Dr.Dzulkifly Ahmad

Muslim NGO slaughters chickens, offers RM1,200 to anyone who slaps Teresa Kok...

Members of several Muslim NGOs slaughtered four chickens and smeared the blood on a banner with the faces of DAP and PKR representatives.

The group that dubbed itself Council of Islamic NGOs carried out the bloody act under the banner of 'Protest against insults to Malay leadership, the Yang di-Pertuan Agong and Islam and Malay dignity by a splinter of politicians, leaders and Chinese chauvinists.'

The killing of the chickens took place near the Puduraya bus terminal and government offices at Jalan Tun Perak in Kuala Lumpur this afternoon.


The four opposition leaders pictured on the bloodied poster are Seputeh MP Teresa Kok, Gelang Patah MP Lim Kit Siang, Penang Chief Minister Lim Guan Eng and Machang Bubuk PKR state assemblyperson Lee Khai Loon.The gathering was attended by about 30 participants.


They were reacting to Kok's Chinese New Year video titled 'Onederful Malaysia CNY 2014' and last month's flashmob by Machang Bubuk's Lee, where kangkung was stuffed into the mouth of a cardboard effigy of Prime Minister Najib Abdul Razak in protest against recent price hikes.

One of the rally organisers, Zulkifly Sharif from Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda Malaysia (Permas) accused the politicians whose faces adorned the banner, of manipulating the price hike issue.

"The increase in prices of goods has been turned into a kind of propaganda to bring down Malay leadership. They are trying to provoke hatred and belittle Malay leadership.

"We are appalled that the Chinese and Christian extremists who play with the image of Malay leaders, stuffing his mouth with kangkung, whereby these leaders were democratically elected by the people of Malaysia," he said.



Expel Chinese, Indians not fluent in Malay

He also urged that the government expel Chinese and Indian citizens who were not fluent in Malay from the country.

"We hope that, while the operation to flush out illegal immigrants is on-going, that the Home Ministry will also screen Malaysians, especially the Chinese and Indians who are not fluent in Malay or no longer show loyalty to the king and country to be banished, "said Zulkifly.



Before the blood smearing ritual, some participants also stepped on the banner. At the end of the rally, organisers passed out more than two baskets full of kangkung to those who attended.
      
Speaking to Malaysiakini later, Zulkifly said the chicken slaughter 

and blood smearing ritual was a hark back to the "bloody" May 13, 1969 racial riots.



"It is symbolic of the bloody incident, this means we are sending a serious warning to Teresa Kok not to provoke and create something that threatens the peace and feelings of the Malays.

"The blood represents the May 13 incident... It should be easily understood," he said.

Besides Pewaris, other NGOs which participated in the rally were Pertubuhan Kebajikan Islam dan Dakwah (Pekida), Pertubuhan Kebajikan Insan Bakti Malaysia (Perkib) Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) and Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM).- malaysiakini

Reward for slapping Kok increased to RM1,200



cheers.

4 comments:

Anonymous said...

|


1/3


salam 1 malaysia semua

|
jangan marah sangat pada Teresa .

Dia hanya bikin video gurau gurau

aje. Tak bersuami, dengan siapa dia

nak berjenaka kalau tak dengan

rakyat 1 malaysia! Lagi dia ada

lah satu anak yang baik, bersifat

mulia . Tak kenal maka tak cinta.


Berikut adalah catatan yang akan

leraikan isu mengapa geng china

membuat joke video yang menaikkan

darah kita semua.....
|


|

Nampaknya ancaman dari pihak gereja

katolik dan pengikut tegar

mereka yang disokong olih gereja

denominasi kristen lain [tapi bukan

geng Unitarian yang tidak

ada organisasi di Malaysia ]

menggugat status

quo geng buddhist, hindu, punjabi

dan Islam di dalam Negara ini.

Adalah wajar 4 kumpulan yang

tertera di atas mengadakan satu

dialog untuk menangani gejala

‘ christian word industry’

[meminjam frasa Mr Iain [dari blog

'Anak Si Hamid'. ]

Mungkin untuk memahami apa itu

‘christian word industry’

kita perlu lihat betapa besar dan

kompleks nya bisnis network

gereja katolik dari wayang

Elizabeth 1,11 dan hingga ke wayang

tentang Knight Templars yang

ditulis olih Dan Brown.

4 geng ini harus berdialog

berasingan dari geng katolik untuk

merumus satu strategi mengatasi

serangan bertubi tubi

dari industri kristian [di uruskan

macam organised crime]

untuk mengkatolikkan buddhist,

taoist, India , Punjabis dan

Melayus. Lihat jurucakap [champion]

geng katolik adalah seorang loyar

Punjabi-Ravinder [mungkin penganut katolik

tegar secara senyap tapi

bertopengkan nama Singh!]

Dari penulisan Mr Iain [blog ASH]

adalah jelas geng katolik mengamal

ciri ciri penipuan [deception] dan

tipu-helah [connivance].

Mungkin adalah lebih tepat jika

geng katolik ini di panggil

geng decepti-con kerana inilah

modus

operandi mereka. Mereka terjemahkan

Tuhan ke Allah, dan komponen ke 3

tuhan mereka ‘ holy ghost’ ke

Roh Kuddus. Roh kuddus adalah base

arab yang bermakna ‘ malaikat

Jibril’ . Sebenarnya

terjemahan yang tepat untuk Holy

Ghost adalah Pontianak Suci . Kerna

Suci dan Hantu adalah

dua sifat yang berlawanan, adalah

tepat jika Pontianak Bersih di

gunakan. Roh disalahguna sebagai

terjemahan kerna roh adalah

‘pemberian nayawa’ yang Allah

berikan bila bayi terbit di

dalam rahim ibu dan diambil

olih Jibril bila kita nyawa

ditamatkan. Salahterjemahan

adalah ciri ciri katolik

mengikut Ustad Yussuf Estes [rujuk

Youtube]. Geng katolik

salahterjemah dengan niat menipu

[satu lagi ciri katolik].

Jadi alasan yang katolik indon

telah gunakan bible indon yang ada

guna nama Allh lebih 400 tahun itu

takde makna kerna apa?

Ia bagaikan satu rumah usang yang

masih tegak tapi foundationnya

tak bolih pakai- bahaya jika ia

digunakan !

Ini sama juga dengan satu mat yang

dapat jadi propeser dengan ijazah

palsu. Akhirnya ia perlu

dibuangkerja. Rujuklah ke UTM dan

uni uni ynag mempunyai kes

sedemikian.
|


Sekarang tibalah

masanya untuk kita lihat kes

Teresa Kok yang panggil melayu –

melayu sial {malasi].

Melayu di dalam negara ini sudah

lama di perlakukan sedemikian kerna

adalah satu adat china yang

chingkies macam Teresa terbawa

bawa dari Negara China. Di sana

mereka[china] akan panggil omputih

‘white/red devil’ atau ‘x-kuey.

Saya yang dibesarkan di KL sudah

biasa jika China tua/muda

akan cakap dalam base china : ‘

tiau, tiau, ….. .malai kuey’

yang bermakana melayu hantu.
|



Walaupun Long Jakpar orang pertama

yang discover bijih timah

dia tidak jadi jutawan. Gengsta

China Ghee Hin

dan geng lain dapat kawal lombong

duit ini kerna mereka berasal

perompak/lanun dan keterunan mereka

kini mengkontrol bisnis utama

judi dan persundalan negara ini.

Proses evolusi juga melihat mat mat

lanun di sungai negeri tanah melayu

ditransformasikan jadi raja dan

sop nya dikarang bagaikan satu

fiksyen dek omputih macam Raffles,

Winstedt dan geng geng East India

Company.

|

[bersambung]

Anonymous said...

|


2/3

Sementara itu geng geng china

mengejar kejayaan di dalam

bidang pelajaran dan nama mereka di

tambah nama omputih menjadikan

mereka Anglo-Chinese. Sekolah

sekolah anglo-chinese, Andersen

merupakan proses menjadikan

chingkies dan kohling

bangsawan baru di negara ini.

Kohling pula cepat mengadaptasikan

nama mereka macam geng chingkies

dengan menjadi katolik

dan ada yang jelas tidak segan

segan menjelma sebagai nglo-indian.

Setelah proses pembelajaran

berlaku, jelas geng geng katolik

masih tak puas hati.

Ambil contoh KJ John -

pelajar dari kolej RMC. Gomen

scholar , Sudah pasti yang

dia jelas terjemahan bagi ‘God’

adalah ‘Tuhan’. Tapi selepas

40 tahun meninggalkan kelas SC/MCE

[SPM sekarang] dia buat bodoh

pulak. Kononnya terjemahan

untuk ‘God’ sudah jadi ‘Allah’ .

|

Naluri’ auta kelingnya tak lari

walaupun dia menganggap

dirinya ‘anglo-indian’

Sama juga dengan Teresa -sikap

chingkienya tak lari. Bila bercakap

bersama kawan chinanya pasti dia

panggil melayu -

malakuey. Dia tidak ada niat buruk

atas melayu . Dia hanya bersikap

‘uncivilised’ kerna itu adalah

kaltura china melaysia. Tak tahu

terima kasih, rasa hormat pada

melayu dan memang kasar bila

berinteraksi dengan melayu .


|

bersambung

Anonymous said...

|


3/3


Sama juga denga Ooi Sam

Pah-sekarang sudah

upgrade anglo-chinese jadi Jeff

Ooi. Perangai sial china masih

pekat. Dia panggil kuli kuli di

MPPP ‘kucing kurap’ . Saya pasti

dia juga satu lagi decepti-con

dapy yang panggil melayu

mala-kuey. Bagus kalau

ada mat mat yang bolih buat tape

percakapan geng decepti-con nih

sesama mereka!


}


|


kkk

Anonymous said...

Semasa aku kecik2 dulu,tiap2 kali dia akan dodoikan...

Buai laju-laju,
Sampai balik sana,
Beli baju baru,
Dari kedai Cina...